Oddělení klinické psychologie na Poliklinice Budějovická otevírá psychoterapeutické programy

Oddělení klinické psychologie na Poliklinice Budějovická připravilo od října 2023 pro stávající a nové pacienty tyto druhy psychoterapeutických programů vedených zkušenými psychology:

  • Dynamicky orientované psychoterapeutické skupiny, vhodné pro pacienty, kteří chtějí pracovat na zlepšení svého života, vztahu k sobě a k jiným lidem, trápí je neurotické, úzkostné, depresivní či psychosomatické potíže.
  • Sebepoznávací a stabilizační psychoterapeutickou skupinu s prvky relaxace, ve které se zaměří na rozvoj psychické odolnosti vůči zátěži, sebepoznání a zvýšení sebehodnocení.
  • Kurz relaxačních technik v uzavřené komorní skupině, vhodný pro všechny, kdo se potřebují odreagovat, uvolnit, zbavit se přebytečného napětí a neklidu, trpí poruchami spánku, jsou přetížení, úzkostní, trápí je psychosomatické obtíže apod. Kurz je vhodný i jako doplněk psychoterapie.
  • Skupinový kognitivní trénink pro pacienty s mírným neurologickým onemocněním, který je vhodný zejména pro osoby s objektivně prokázanou kognitivní poruchou neurologické etiologie.

Konkrétní informace k jednotlivým programům a způsoby, jakými se na ně lze přihlásit, naleznete na stránkách klinické psychologie ZDE.