Vyjádření společnosti ke lživému příspěvku na sociálních sítích

Rádi bychom touto cestou dementovali informaci, která se šíří na sociálních sítích. Ani jedna ze společností MEDICON a.s. a PRONATAL s.r.o. není vlastněna přímo ani nepřímo panem Ing. Adrejem Babišem, respektive Ing. Marcelem Toporčákem. Informaci si můžete ověřit v Obchodním rejstříku. Pan Toporčák byl do roku 2013 v představenstvu společnosti MEDICON a.s. Ani jedna ze zmíněných osob není jakýmkoliv způsobem spojena s žádnou společností pod značkou MEDICON nebo PRONATAL.

Ohrazujeme se i proti tvrzení, že provozujeme 280 odběrových míst na testování covid-19. Máme pouze jedno jediné odběrové místo, které je vedeno firmou PRONATAL s.r.o. a je k nalezení na Poliklinice Zelený pruh. (V České republice je navíc podle posledních údajů registrováno pouze 268 odběrových míst všech provozovatelů celkově.)

Druhá část příspěvku vypočítávající ceny testů už je zcela nepravdivá. Pojišťovny momentálně za PCR test hradí 1276 Kč, dříve to bylo 1674 Kč. Maximální cena testů antigenních je stanovena na 352 Kč. Některé testy si však hradí i sami žadatelé. Množství provedených testů také neodpovídá. Výsledná celková částka úhrad od pojišťovny za testování covid-19, kterou uvádí autor příspěvku, je tak zcela lživá.

Další podrobnosti zkoumala platforma Demagog.cz.

Děkujeme všem, kdo si ověřují informace.

Vedení Skupiny MEDICON a PRONATAL